Eero, Juhani ja oppiminen

Kaikki me tiedetään että oppijoita on monenlaisia. Toiset meistä on Eeroja, jotka nappaavat pian lukemisen idean ja toiset lukeminen saa raivon partaalle. Niin kuin  nyt Juhanin.

Kun tämä tiedetään niin siihen sitten reagoidaan. Eikö niin? Kirjasto oppimisen tilana on myös Juhanille… ehkäpä joo …

EBLIDAn vuosikokous oli tänä vuonna Wienissä (ensi vuonna muuten Helsingissä!) Seminaarin yhteydessä oli seminaari A Library Policy fo Europe.

Puhujista vaikutuksen teki Paul Sturges, joka puhui tuttua asiaa, mutta mahtavalla paatoksella ja suoraan sydämestä. Hän muistutti meitä siitä, että yleisin tiedonhaun ja oppimisen tapa on suullinen, eli kysytään kaverilta, opettajalta, äidiltä tai tädiltä. Jos ei tietoa kysymällä löydy, niin sitten menee monimutkaisemmaksi. Kirjasto on perinteisesti tukenut sitä tiedonhaun monimutkaisempaa osaa: yksinäistä etsimistä ja lukemista.

Mitenkäs kirjasto mahdollistaa suosituimman oppimisen muodon?

No hyvät hyttyset, minä havahduin. Meidän Information Gas Stationia eli iGSiä eli Kysy mitä vain -palvelua käytetään juuri tuohon tapaan. Kysytään kaverilta.

Saara Ihamäki  Helsingin kaupunginkirjasto

Mainokset

One comment

  1. Elina Suni

    Juttelimme tästä Saaran ”kysy kaverilta”-asiasta 11.5. iGS-päivässä, jossa todettiin, että paras vastaus syntyy, kun vastaaja mielikuvissaan luo vastausta kaverilleen, joka pyytää häneltä apua. Saaran idea selkeytti ”suoran vastauksen” käsitettä kivasti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: