Löytö Roomassa

Kirjastonhoitaja hakeutuu lomallaankin kirjastoon, näin ajattelevat ainakin kirjastovierailuihin kyllästyneet perheenjäsenet. Tai kirjastot vain ilmestyvät eteesi ja – hups – niin olet sisällä kirjastossa! Näin kävi minulle Roomassa.

Maija Roomassa 009

Eteeni ilmestyi kyltti Casa delle Letterature. Varovaisesti sisään ja arka kysymys oven suussa olleen infotiskin virkailijalle: Onko tämä kaikille avoin? Ja kun vastaus oli myönteinen, oli imu sisään ylitsepääsemätön..

Maija Roomassa 013

Mutta se kannatti. Kirjasto ei ollut suuri ja nimensä mukaan se oli ”Kirjallisuuden talo”.  Kokoelma oli 1900-luvun ja uusinta kirjallisuutta italiaksi ja muilla kielillä. Asiakkaille oli muutama internet-tietokone, mutta suurimmalla osalla lukijoista oli omat kannettavansa. Toimintaa ylläpitää Rooman kaupunki ja kirjasto on perustettu vuonna 2000 vanhaan luostariin.

Esitteen mukaan kirjasto tarjoaa vieraille keitaan keskellä Roomaa ja väylän koko kirjallisuuden maailmankaikkeuteen. Kirjasto on vastuussa vuosittain touko-kesäkuussa pidettävästä kirjallisuusfestivaalista. 

Kirjasto oli ihana. Puolisalaa sisältä otettu kuva (en ollut varma saako kuvata…), kertoo jotain. Mutta parasta oli sisäpiha, appelsiinilehto, jossa toiset puut kantoivat jo kypsiä hedelmiä, toisissa oli vielä huumaavan tuoksuiset kukat.

Maija Roomassa 005

Tarvitsemme kauneutta ympärillemme – se tuli taas todistetuksi.

Maija Roomassa 002

Suosittelen kaikille Roomaan matkaajille. Osoitteenkin voin paljastaa, että varmasti löydätte perille, Piazza dell´Orologio, 3.  Nettisivujen osoite on http://www.casadelleletterature.it/online/homepage.html ja kyllä niiltä löytyy englantiakin, kun aloitatte ensin rohkeasti italiaksi!

Maija Roomassa 011

Maija Berndtson Helsingin kaupunginkirjasto

Mainokset

One comment

  1. Saara Ihamäki

    Kadehdittava sisäpiha!
    Välimeren maissa on aivan eri mahdollisuudet laajentaa kirjastotilaa ulos, mutta vaikka meillä on rajoituksemme, niin silti on sellainen tunne että meillä on kirjastoissa olemassa vain yksi vuodenaika ja se on talvi.

    Terassikausi ravintoloissa alkaa ensimmäisestä aurinkoisesta päivästä, vaikka se olisi helmikuussa. Kirjastojen terassit eivät meinaa aueta edes heinäkuussa.

    Pitäisiikö aloittaa tilojen kartoitus ulkoilman näkökulmasta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: