IFLA 2010 – Heikki Marjomaa

Pääsimme kertomaan kirjastotilojen muuttamisesta Göteborgin Iflaan 2010. Olimme heti alusta asti erittäin innostuneita asiasta. Göteborg oli minulle aiemmin tuttu kaupunki ainoastaan melodisen death-metallin erään tietynlaisen uraauurtavan soundin kautta. (http://en.wikipedia.org/wiki/Goteborg#Music)

Saimme tehtyä yksinkertaisen ja värikkään julisteen joka houkuttelee katsojan kysymään lisää aiheesta. Flyereitäkin saimme tulostettua parisensataa. Käytimme niihin jopa hieman tavallista parempaa paperia jota minulta sattui löytymään omasta takaa. Aluksi mietimme että onkohan noita flyereitä liikaa, mutta tämä pelko osoittautui onneksi täysin aiheettomaksi –  kaikki meni.

..Mutta eipä mennä asioiden edelle..

Torstaina 12.8. kello 04:30 pärähti kännykkäni soittamaan rauhallista heräämismelodiaansa johon Nokian tuotekehittelyporukka on katsonut olevan mukava herätä. Itse tuosta melodiasta en juurikaan pidä.. Tällä kertaa pääsin kuitenkin ylös kohtuullisen helposti.. Itseänikin yllätti.. Syynä mahtanee olla innostus ja odottava mieliala IFLAa 2010 kohtaan.. Internetistä olin lukenut aiemmin Göteborgiin menneiden kollegojen terveisiä ja mieliala oli korkealla.

Lento Göteborgiin meni hyvin ja hotellillekin pääsimme ajoissa ja kivuttomasti.. Sitten olikin aika suunnistaa kohti pääkallopaikkaa.. ..Perille päästyämme aistimme heti tunnelman olevan tässä kongressissa kohdallaan.. Kirjastoammattilaiset ympäri maailman olivat kokoontuneet yhteen hienossa ja kehittävässä hengessä. Useiden ennestään tuttujen ulkomaalaisten kollegoiden tapaaminen nosti fiilistä entisestään ja ennen poster-sessiomme alkamista nostatimme vielä energiatasoamme kuuntelemalla transformersin tunnuskappaletta useaan otteeseen 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=nLS2N9mHWaw

Itse poster-sessio meni mainiosti. Voisi jopa sanoa sen olleet täydellinen suksee.. Kiinnostuneita riitti sekä meidän posterillamme että samalla käytävällä olleilla KuMuKi & Laptop Doctor – postereilla. Meitä tultiin oikein erikseen kiittelemään loistavasta posterista joka antaa eväitä vierailijoille tehdä jotakin saman tien kotiinpalatessa.

Illalla oli aika osallistua Nuorkirjastolaisten kokoontumiseen joka oli ilahduttavan epäkokousmainen ja antoisa. Tästä porukasta sukeutuu kyllä varmasti tulevaisuuden kirjastoalan vaikuttajia ja osaajia. Lisäksi kokoontumisesta jäi sellainen maku että tällä kertaa yhteistyö yli kuntarajojen sekä oppilaitoskirjastojen käsikynkkä julkisten kirjastojen kanssa saattaisi hyvinkin toimia.

Tapaamisesta suorimme IFLAn nightspottiin jota kanssakirjastolaisemme olivat jo ehtineetkin vuolaasti kehua. Tottahan turisivat. Kirjaston alakerrasta oli tehty suuri baari ja pihalla oli iso katettu terassi. Verkostoitumiseen tällainen olikin aivan omaa luokkaansa. Edes taivaiden aukeaminen ei tunnelmaamme haitannut.. Kovassa vesisateessa yhteistyö jopa tiivistyi kun kaikki olimme samassa tilanteessa säiden armoilla..

Monia kontakteja ja uusia sekä vanhoja tuttavuuksia tuli jututettua oikein urakalla.

Sitten hotellille nukkumaan ja seuraavana päivänä taas postereille.. Hotellin aamiainen oli kyllä mainitsemisen arvoisen hyvä. Posterit menivät taas energisen loistavasti Transformers-tunnarilla haettuine energioineen kaikkineen. Kävijöitä riitti ja ihmiset olivat iloisia.

Ainoa asia mikä jäi harmittamaan oli että samana iltana piti jo tulla takaisin vaikka nyt kun omat hommat oli hoidettu olisi vasta päässyt kunnolla nauttimaan ja tutustumaan iflaan. Olivatpa muutamat kollegamme eri maista minua kyselleetkin viikonlopun aikana.

Kaiken kaikkiaan loistava mutta pikainen visiitti suurenmoiseen tapahtumaan. Eväitä myös Helsingin IFLAan vuonna 2012 jäi paljon.

Long live IFLA!

Heikki Marjomaa

Mainokset

About Robi

I am the CEO of Skhole Inc. A universal tool for high quality higher education.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: