IFLA 2010 – Iri Isopoussu

Valmistautuminen IFLA:an alkoi suoraan lomilta. Mökkiytyneenä suitsin siis hiukseni ja puunasin työasuni valmiiksi edustuskuntoon. Nyt olin valmis esittelemään hienon posterimme Transforming Space yhdessä Heikki Marjomaan kanssa. Ensikertalaisena en oikein vielä tiennyt mitä IFLA:lta odottaa, mutta saapuessamme Gothenburg Landvetterille aamulla aikaisin olin saanut hermoni kuriin kollegoideni avustuksella.

Vaikka liian lyhyet yöunet painoivatkin, niin sähköinen ilmapiiri Göteborgissa sai meidät kaikki hereille ja heti töihin. Astuessamme sisälle Svenska mässaniin, jossa IFLA järjestettiin, kiertelimme messualuetta tutustuen tarjontaan.

Kuten esimerkiksi Book showeriin. http://1.bp.blogspot.com/_6xFbQxNuBZA/S_EG_5fOeCI/AAAAAAAAB3w/hnQo1MgJ0m4/s1600/DSC02223.JPG

Aamun tunnit kuluivat kuin siivillä ja kellon lyödessä kaksitoista, emme saaneet kurpitsavaunuja vaan puimme Transforming Space paidat päällemme ja laitoimme musan soimaan. Kahden tunnin ajan seisoimme Poster session kujalla ja puhua pälpätimme vuoroin englantia vuoroin suomea. Ihmiset eri puolilta maailmaa keskustelivat kanssamme uusista ideoista ja kehuivat posteriamme kuten myös Jori Hellstedin KuMuKi -posteria sekä Paula Laaksosen ja Roberto Corsinin Laptop Doctor -posteria. Käyntikortteja vaihdeltiin ja uusia tuttavuuksia rakennettiin.

Kahden tunnin session jälkeen olimme kaikki aivan puhki. Kaipasimme syötävää ja hetken hengähdystaukoa hotellilla. Illalla olisi jälleen oltava skarppina, tapaisimme Nuorkirjastolaisten poppoon. Tämä tapaaminen oli erittäin mielenkiintoinen, ilmassa väreili uusia tuulia.

Night Spot, mikä hieno ajatus. Ruokaa, juomaa ja seurustelua kirjaston alakerrassa. Mutta aamun aikainen herätys alkoi painaa ja tunsin kuinka sosiaaliset voimavarani hiipuivat pois ja minun oli matkattava hotellille valmistautumaan seuraavaan päivään.

Vielä kerran Transforming Space! Toinen päivä sujui mutkattomasti ja kävijöitä riitti. Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan. Lento takaisin koto Suomeen oli jo muutaman tunnin päästä. Olisin halunnut viettää aikaa vielä edes yhden yön, koska edellinen päivä oli loppunut niin lyhyeen. Mutta onneksi muistin kutsua kaikki tapaamani ihmiset Helsingin IFLA:an 2012! Eräälle uudelle tuttavuudelle Kööpenhaminasta lupauduin järjestämään ajelun KesäDösällä.

Mahtava reissu, kiitos teille jotka matkasivat kanssani!

Iri Isopoussu

Mainokset

About Robi

I am the CEO of Skhole Inc. A universal tool for high quality higher education.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: