IFLA 2010 – Jori Hellstedt

JoriMinua pyydettiin osallistumaan IFLAan, Poster Sessions-käytävälle kertomaan Vuosaaren, Herttoniemen ja Roihuvuoren kirjastojen viimesyksyisestä KuMuKi-projektista. Seisoimme torstaina ja perjantaina kaksi tuntia postereidemme edessä ja kerroimme projekteista joihin ne liittyvät. Sinä aikana kerkesi tavata useita kymmeniä kirjastoammattilaisia eri puolilta maailmaa, ja jokaisen session jälkeen oli kurkku käheänä innokkaasta puhumisesta.

Torstaina Poster Sessionin jälkeen siirryin Göteborgin pääkirjastolle seuraamaan CS Library-nettikäyttöliittymän uuden version lanseeraamista. Osittain siksi että m.m. Tukholman kaupunginkirjaston kotisivuillaan (http://www.biblioteket.se) käyttämä käyttöliittymä on hyvin mielenkiintoinen, mutta pakko myöntää että tilaisuuteen osallistuvien kesken arvottu iPad myös vaikutti jonkin verran päätökseeni. Noh, iPad ei osunut kohdalleni mutta CS Libraryn uusi versio vakuutti osaamalla yhdistää tietokantoja ja nettisisältöä toimivaksi ja selkeäksi kokonaisuudeksi. Tässä olisi HelMetillä jonkin verran opittavaa. 🙂

Torstai-iltana pidettiin Nuorkirjastolaisten kokous Svenska Mässanin lähellä sijaitsevassa puistossa, joka oli sekin mielenkiintoinen kokemus. Tämän jälkeen siirryin takas pääkirjastolle Night Spottiin, joka järjestettiin miltei joka ilta IFLAn aikana, ja jossa se oikea verkostoituminen tapahtui. Perjantaina odotti Poster Sessions-rundi numero kaksi, lopputuloksena toistamiseen jo mainittu käheä kurkku.

IFLA 2010 oli oikein mukava kokemus, mutta näin Poster Sessionilaisena siitä sai mielestäni aivan liian kapean kuvan. Kaksi päivää ja yksi yö Göteborgissa ei riittänyt mitenkään siihen että olisi päässyt oikeasti puhumaan ihmisten kanssa ja luomaan uusia kontakteja. Se vähä mitä IFLAsta kuitenkin kerkesi näkemään, oli kuitenkin melko vaikuttavaa, jopa innostavaa, ja odotan mielenkiinnolla mitä saamme aikaiseksi vuonna 2012 kun IFLA saapuu Helsinkiin.

Mainokset

About Robi

I am the CEO of Skhole Inc. A universal tool for high quality higher education.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: