IFLA 2010 – Paula Laaksonen

Taas sitä mennään. Ifla 2010 Poster Sessioniin matka alkaa viiden aikaan aamulla ja lentokentälle pyrähtäen. Kaksi päivää, yksi yö ja kaksi kertaa kaksi tuntia mahdollisuutta kertoa Kohtaamispaikan läppäripalveluista.

Ohikiitävän Ifla-koskemattomuuden menetys on ohi ennen aikojaan ja jo kohta sitä ollaan keskiyön nurkilla purkamassa tavaroita tuijottaen tyhjyyteen. Nyt työpöydän ääressä jo viikko tapahtuman jälkeen, vilkaisen vähän kärsinyttä Library Lovers muistilappuja ja mietin ikkunasta ulos katsoen, että mitä tulen kokemuksesta myöhemmin muistamaan.

Poster Session ja Kohtaamispaikan palvelut kiinnostivat monia ihmisiä ja saimme kiitosta ideoista ja kaikki esitteet jaettua. Kuitenkin ja onneksi muutamat tietyt ihmiset jäivät mieleen. Poster Session tuo ihmisiä lähemmäksi, eikä vain kapeiden käytävien takia. On tärkeää tulla esittelemään oma julisteensa koska ihminen kertoo elävämmin kuin yksikään juliste. Julisteiden edessä seisoessa ei ehkä ehdi tavata tai jutella uusien tuttavuuksien kanssa, mutta lähin on seuraavan posterin esittelijä. En tule koskaan unohtamaan Inese Auzina Smith:ä, konkari kirjastonhoitajaa joka päättäväisesti etsi ja haki tuolin itselleen Poster Sessionin ajaksi. Mikä fiksu nainen! Ineseä kävi katsomassa varta vasten monet vanhat tutut. Ystävät tiesivät hänen aiheestaan jo kaiken, joten kuulin pariinkin otteeseen kuinka hän kehotti kuuntelemaan suomalaisten nuorten kirjastopalveluista ja aiheista. Ymmärsin silloin, että Poster Sessioon tullaan nauttimaan, ei kilpailemaan.

Toisena päivänä hulina jatkoi ja esittelysanat soljuivat vakiintuneesti suusta. Ne hetket jolloin huomasi juttelevansa ihmisten kanssa, enkä vain mainostavani, olivat kuin lepohetkiä. Juttelin kahden nuoren kirjastolaisen kanssa ja juuri kuin huomasin kuinka kiinnostuneita he todella olivat, kertoivat he tekevänsä omassa kirjastossaan työtä senioreiden kanssa ja halusivat viedä omaan maahansa tuliaisiksi Läppärikerhon. Annoin heille korttini ja sanoin, että jos näin todella aiotte tehdä, ottakaa yhteyttä ja voin kertoa lisää, etenkin asioista, joita ei kannata tehdä. Nauraen erosimme pilke silmäkulmassa. Hetken annoin itseni haaveilla päivästä, jolloin jossain päin maailmaa, jossain kirjastossa pääsen tutustumaan paikalliseen Läppärikerhoon.

Nimet, kansalaisuudet tai kirjastot eivät jää välttämättä mieleen, mutta tutun naaman sentään yleensä havaitsee väkijoukosta. Kaiken hulinan keskellä tuttavallinen käsi muksahtaa olkapäälle ja tapaan vuoden takaisen Poster Sessionin esittelijän Århusin UnConferenssista. Kiireen keskellä ehdimme kertoa työkuulumiset ja onnea toivottaen eroamme. Lyhyt tapaaminen ei harmita. Kirjastossa työskennellessä olen huomannut, että jossain sitä taas nähdään, jossain päin maailmaa.

Hyvä seura ja ruoka jäivät myös mieleen ja kaiken kaikkiaan positiivinen olo ja hyvät eväät vuoden 2012 Iflaan täällä kotinurkilla.

Paula Laaksonen

Mainokset

About Robi

I am the CEO of Skhole Inc. A universal tool for high quality higher education.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: