IceCamp 2010 – Leila Sonkkanen

Geysir-puisto

Islannin Reykjavikiin kokoontui juhannusviikolla suuri joukko innokkaita kirjastolaisia pohjoismaista. Jo ensimmäisenä työpäivänä muodostimme ryhmät, jotka työskentelivät koko leirin ajan käsitellen äänestyksessä valittuja kirjastohaasteita. Työryhmiin oli koottu edustajia jokaisesta osallistujamaasta ja mielestäni työ eteni hyvin osaavien fasilitaattorien ansiosta.

”Missä kirjasto on” oli oman työryhmäni aihe. Aluksi ryhmä yritti luoda järjestelmää, jossa palloa kierrätettiin kullekin puheenvuoroa haluavalle. Jonkin ajan kuluttua totesimme, että ryhmäläiset osallistuvat muutenkin aktiivisesti keskusteluun eikä palloa enää tarvittu. Ryhmäläiset vapautuivat ja ideat ja visiot lähtivät lentoon. Islantilaiset kollegat tosin totesivat, että he ovat olleet hieman syrjässä tästä tulevaisuuden kirjasto -keskustelusta, jo maantieteellisen sijainninkin vuoksi.

Pohdimme siis missä kirjaston ja kirjastolaisten tulisi olla. Päätimme, että kirjasto ei ole kirjastorakennuksessa, vaan se on liikkuva palvelu. Haluamme olla siellä, missä ihmiset muutenkin ovat ja päädyimme visioimaan kirjastoa, jonka palveluja saa julkisissa liikennevälineissä. Liikkuva kirjastomme tarjoaa bus-sien ikkunoita näyttönä käyttäen luettavaa matkan ajaksi, istuinten selkänojissa on pienemmät näytöt pelejä varten ja liikkuva kirjastolainen vinkkaa vaikkapa uusimmista kirjoista ja levyistä työmatkallasi. Palvelun hinta on integroitu matkalippuun, joten leimaamalla bussilippusi olet kirjaston asiakas!

Työryhmät purkivat työnsä todella luovasti, kuulimme laulu- ja soittoesityksiä sekä näimme pienoisnäytelmiä – hauskaa yhdessäoloa ja oppimista samalla kertaa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: