IceCamp 2010 – Nadia Lund

Islannin hevosia

Lähdin Reykjavikiin ristiriitaisin tuntein. Olin kuullut aikaisemmassa campissä mukana olleilta, että osallistuminen oli antoisaa ja hyödyllistä. Kun kyselin mitä voisin Reykjavikissa odottaa, minulle luvattiin laulua, leikkiä ja kumiankkojen heittelyä (!). Ajattelin matkaan lähtiessä ehkä melko kaavamaisesti, että hyödyllisyys = vakavuus/tylsyys. Ja, että yhtä aikaa ei voi olla haus-kaa ja oppia uusia asioita.

Campin totutun vastaisiin työtapoihin tutustumiseen käytettiin runsaasti aikaa. Jälkeenpäin ajatellen pitkä johdanto oli perusteltu, vaikka paikan päällä asiaa vähän huokailinkin. Lämpenin kuitenkin melko nopeasti luovuuteen kannustavaan ja kaavamaisuudesta pois pyrkivään lähestymistapaan ja ensimmäisen päivän lopussa aloin jo nähdä konseptin hienouden. Näkökulman laajentamisessa auttoi myös Kari Lämsän kommentti, että tämän kaltaisissa tapahtumisissa ei aina ole kysymys siitä, mitä itse saa vaan enemminkin siitä mitä voi tuoda omasta osaamisestan muiden hyödynnettäväksi.

Oman osaamisen jakamista ja kokemusten vaihtoa pääsi tehokkaasti harjoittamaan pienryhmä-työskentelyssä. Oli antoisaa huomata, että vaikka pohjoismaiset kirjastot painiskelevat monien samojen ongelmien parissa, kaikilla suunta on sama eli kehittyminen aina vain parempaa ja oman alueen erityistarpeet huomioivaa palvelua kohti.

Uudet ihmiset, uusi ja erilainen tapa tarkastella niin omaa työtä kuin kirjastotyötä laajemminkin sekä tietty yhteenkuuluvuuden tunteen kokeminen olivat mielestäni Reykjavikin parasta antia.  Kumiankkoja en Reykjavikissa päässyt heittelemään, mutta kokemus oli muuten positiivinen ja opettavainen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: