IceCamp 2010 – Taina Nurmela

Taina ja Geysir

Kutsu osallistua Reykjavikiin tuli keväällä kun tulivuori oli juuri purkautunut ja ensimmäinen reaktio oli melkoisen hämmentävä, sillä siellä kuulosti olevan tulikiven katkuista meininkiä. Kun aika sitten kului, niin alkoi näyttää siltä, että pääsemme matkaan.

Campissa käytetty työtapa oli minulle jo tuttu, vaikkakin odotin, että tällä kertaa olisi ollut jotain uutta. Sinänsä uutta olikin, että osallistujamäärä oli suuri ja ryhmäkoko kasvoi noin 10 henkilöön. Käytännössä tämä kyllä hieman vaikeutti ryhmätyön tehokkuutta. Kehitystoiveeksi esitin, että ryhmäkoot pyritään pitämään mieluiten maksimissaan 7 hengen ryhmissä.

Ryhmätöiden aihevalinnat äänestettiin ja itseäni myös harmitti se, että aiheista ”Business Mo-del”, jossa pohdittiin kirjaston ydintehtäviä ja osaamisalueita, ei läpäissyt itseään ryhmätyövaiheeseen. Äänestystä edeltäneellä aihetorilla tästä aiheesta tuli keskustelua erityisesti, millaisia yhteistyön rajoja tulisi säilyttää muiden toimijoiden kanssa? Vaikuttaako ulkopuolinen rahoitus ja tätä vastaan tehty markkinointi käsitykseen kirjastosta? Yleisesti näkemykset ohjautuivat siihen, että kirjaston olisi löydettävä tapa pysyä riippumattomana ja luotettavana osapuolena. Toisaalta keskustelua aiheutti se, mihin resurssimme riittää, jos liiketoimintamallillamme ei olisikaan rajoja?

Yleisesti matka oli onnistunut ja oli hieno tavata uusia ja vanhoja tuttavia pohjoismaisista kirjastoista. Tanskalaiset, norjalaiset ja ruotsalaiset olivatkin tuttuja. Islantilaiset olivat kaikki minulle uusia tuttavuuksia ja heidän työtapansa olikin lähellä suomalaista kulttuuria. Islantilaisten asennoituminen yleisesti oli mielenkiintoinen eli pienestä ei hätkähdetä ja huumori kyllä kukkii.

Islanti kohteena oli todella mielenkiintoinen. Oli erittäin hienoa, että pääsimme hieman näkemään kuuluisia nähtävyyksiä viiden tunnin bussikierroksella. Onhan se hienoa sanoa, että on käynyt paikassa, jossa ei ole alla mannerlaattaa eli tuli oltua tyhjän päällä. Harkintaan täytyy laittaa, jos joskus tulevaisuudessa tekisi ihan oman lomamatkan ja rauhassa kierrellä noita uskomattomia paikkoja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: