Roosa Kallio: Ensi kertaa Campissä

#Oslo Camp 24.-26.9.2012

Olin ensi kertaa mukana Nordic Campissa, olenhan vielä suhteellisen uusi kirjastolainen. Camp oli kaikin puolin antoisa kokemus ja mainio sukellus sisään kirjastomaailmaan.  Oli mielenkiintoista huomata miten samanlaisten haasteiden edessä ollaan maasta riippumatta. 


Roosa minglaamassa norjalaisen Cecilia Berghin ja muiden kirjastolaisten kanssa korkealla vuonojen yllä.

Fasilitointi työskentelytapana oli minulle entuudestaan tuttu, mutta muutaman päivän pituinen intensiivisessio antoi edellisiäkin kokemuksia enemmän. Sain ideoita ja inspiraatiota, joita toivottavasti pystyn hyödyntämään arkityössä. Ryhmämme haaste tiivistettynäkin (”miten kirjasto tulevaisuudessa tavoittaa ja palvelee eri taustan omaavia ihmisiä ja säilyttää yhteisöllisyyden”) oli laaja ja monimutkainen. Ryhmän työskentely oli toimivaa, hauskaa ja tuloksellista.  Lyhyesti sanottuna ratkaisimme haasteen tarjoamalla ja luomalla kirjastosta kaikkien tahojen kohtaamispaikan ja yhteisön olohuoneen.

Opintoretki kirjastoihin ja museoihin oli loistava ja herätti paljon ajatuksia. Oslon oopperatalo oli arkkitehtuurinsa takia omalla tavallaan onnistunut siinä mitä moni kulttuurilaitos yrittää. Ihmiset ovat ottaneet talon omakseen arkkitehtuurin houkuttelevuuden ja helppouden vuoksi (talon katolla ym. pystyi kävelemään).  Samoin opintoretken muut kohteet inspiroivat. Miksi museot ja muut toimijat osaavat avata sisältönsä asiakkaita kiinnostavasti ja houkuttelevasti? Miten kirjasto tekisi saman?

Teksti: Roosa Kallio/ Helsingin kaupunginkirjasto
Kuvat: Jani Keränen ja Marja Hjelt/ Helsingin kaupunginkirjasto

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: